Αγιασμός-Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-22
  • 0 comments

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αγιασμός με την έναρξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-09-2020 στις 09:30 πμ στην αυλή του σχολείου όπου θα βρίσκονται οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη συνοδεία των γονέων τους τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα . Μετά το πέρας της τελετής ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές μας.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης, θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο μέχρι το τέλος του αγιασμού, όπου στη συνέχεια θα μοιραστούν στα τμήματά τους και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις δασκάλες τους.

Οι μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων θα εισέλθουν στις τάξεις τους, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα, φορώντας τις μάσκες τους, (καθώς είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου) κι έχοντας μαζί και την τσάντα τους για την παραλαβή των βιβλίων τους.

Για την είσοδο στο σχολείο είναι απαραίτητος ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (σελφ-τεστ) έως 24 ώρες πριν.

Όλοι οι γονείς θα ενημερωθούν στον εξωτερικό χώρο, από το Διευθυντή του σχολείου, για την παρούσα φάση λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο. 

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα, σας επισυνάπτω, ένα ενημερωτικό σημείωμα  σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ και την ΚΥΑ 4054/4-9-21 το οποίο θα ήθελα να μελετήσετε πολύ προσεκτικά και γενικές οδηγίες για την ατομική υγιεινή και τη χρήση μάσκας .

Με εκτίμηση ,

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δούκας Αλβανός

Μοιραστείτε το