ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
  • 0 comments

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογένειας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολή Γονέων».

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, η στήριξη του οικογενειακού δεσμού και η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των γονέων. Στην διαδικασία εφαρμόζονται οι αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, η ομαδική συμβουλευτική γονέων και η μέθοδος της βιωματικής μάθησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας και εφηβείας και σε μελλοντικούς γονείς.

Η συμμετοχή απευθύνεται στους γονείς του Δήμου και είναι δωρεάν. Ενδεικτική θεματολογία των συναντήσεων είναι: αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, δομή της οικογένειας, αποτελεσματική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, οριοθέτηση, σχολικός εκφοβισμός, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, σχέσεις με συνομηλίκους, η συναισθηματική αγωγή και άλλα θέματα που θα διαμορφωθούν από την συμμετοχή των γονέων.

Έναρξη προγράμματος: 31/10/2022

Διάρκεια: 8 συναντήσεις

Χρόνος: Δευτέρα,18.30-20.00

Τόπος: 6 Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, Πάρνηθος 20

Συντονίστριες:  Χαριτωνίδου Αφροδίτη, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος MSc

                           Μιχαλομανωλάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργός MSc

Στοιχεία επικοινωνίας: 213.2012988 από τις 09.00-12.00 &

                                          213.2012985 από τις 13.00-16.00

Αίτηση συμμέτοχης: Αποστολή της αίτησης συμμετοχής είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης στην Κορίνθου 21, καθημερινά από τις 9.00 έως 14.00 είτε ηλεκτρονικά στο email ([email protected])

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μοιραστείτε το