10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

10-symvoules

1. Φροντίζουμε το παιδί μας να έχει μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων , έχοντας υπόψη ότι την κύρια ευθύνη για τη διαθεσιμότητα τροφίμων στο σπίτι την έχουμε οι ίδιοι.
2. Ενισχύουμε τη σωματική δραστηριότητα του παιδιού στην καθημερινότητά του, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για κίνηση και συμμετέχοντας παρέα με το παιδί σε αυτές.
3. Παροτρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν και σε οργανωμένη άσκηση. Τα ομαδικά αθλήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να αγαπήσουν τον αθλητισμό και παράλληλα να ενισχυθεί η κοινωνικοποίησή τους.
4. Ελέγχουμε το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά σε «καθιστικές» δραστηριότητες, όπως τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιντεοπαιχνίδια, ιδίως όταν αυτές είναι πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκειά του.
5. Προσφέρουμε θρεπτικά σνακ, ανάμεσα στα γεύματα, όπως ξηρούς καρπούς, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παστέλι.
6. Μαγειρεύουμε 2 φορές τη βδομάδα ψάρι προσπαθώντας να έχουμε στο πιάτο μας
και «λιπαρά» ψάρια(π.χ. γαύρο, σαρδέλα, σκουμπρί)
7. Υπενθυμίζουμε στα παιδιά τους βασικούς κανόνες υγιεινής, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση μικροβίων.
8. Αποφεύγουμε να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο όταν δεν αισθάνονται καλά και αερίζουμε συχνά τους χώρους στους οποίους βρισκόμαστε για πολύ ώρα.
9. Δεν κάνουμε τα παιδιά μας παθητικούς καπνιστές! Το ανοσοποιητικό σύστημα των
παιδιών τα καθιστά πολύ πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και άλλες βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
10. Για τα βρέφη, πριν ακόμη τα παιδιά ξεκινήσουν να τρώνε μόνα τους, επιλέγουμε
συνειδητά το θηλασμό έναντι του τεχνητού γάλακτος!

Διαδίκτυο – Γονείς

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΖΗΝ