ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • 0 comments

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 10 Μαΐου θα έχουμε τη δια ζώσης επαναλειτουργία του σχολείου, με τον τρόπο που επιστρέψαμε και τον Ιανουάριο (μάσκες, αποστάσεις, καθαριότητα) αλλά και με self-test. Ακόμη δεν έχουν αποσταλεί σχετικές οδηγίες, γι’ αυτό θα σας παρακαλούσα την εβδομάδα μετά το Πάσχα να προσέχετε τα μέιλ σας και την ιστοσελίδα του σχολείου για νεώτερες ανακοινώσεις.

Η επάνοδος στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας μετά από μεγάλο διάστημα σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Ωστόσο στην παρούσα φάση η επιστροφή αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Για όσο διάστημα τα μαθήματα γινόταν εξ αποστάσεως, προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές μας. Οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου και με την επαναλειτουργία των σχολείων, από τη μεριά τους, θα διευκολύνουν και θα ενθαρρύνουν τους μαθητές να κατανοήσουν τη νέα κατάσταση και θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά και με ευελιξία κατανοώντας τις επιμέρους δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει κάθε μαθητής και η οικογένειά του, ώστε να επιτευχθεί η ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή και η κάλυψη των γνωστικών κενών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε μαθητές που αντιμετώπισαν απώλεια ή πένθος, ή εμφανίζουν δυσλειτουργικές μορφές επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης (επιθετικότητα, απόσυρση), σε συνεργασία με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ του σχολείου και εσάς τους γονείς.

Θα προτείναμε το διάστημα που απομένει κι εσείς οι γονείς από τη μεριά σας, να ενημερωθείτε από τις συμβουλές που μας έδωσε η ψυχολόγος της ΕΔΕΑΥ στη διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε για τη διαχείριση των επιπτώσεων της Πανδημίας και του προσωρινού εγκλεισμού και να συνδράμετε με τις δικές σας ενέργειες.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ | 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης (6dim-metam.gr)

Με ολόθερμες ευχές για ένα όμορφο Πάσχα με υγεία κι αγάπη,

Ο Διευθυντής

και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου

Μοιραστείτε το