Το Άγιον Πάσχα
  • 0 comments

Το Χριστιανικό Πάσχα, ή κοινώς Πασχαλιά ή ελληνοπρεπώς Λαμπρή, και ειδικότερα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση, είναι η σπουδαιότερη γιορτή του Χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους. Γιορτάζεται η Ανάσταση του Ιησού Χριστού που πιστεύεται ότι έγινε το 33 μ.Χ.

Αν το παιδί σας ,πιστεύετε, ότι δεν έχει ακόμη καταλάβει, μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις, τι σημαίνει Πάσχα και γιατί το Πάσχα είναι η σπουδαιότερη γιορτή του χριστιανισμού, θα πρέπει να το βοηθήσετε κι εσείς οι γονείς από τη μεριά σας.

Το σίγουρο είναι ότι αυτές τις μέρες μπορείτε να του μιλήσετε για την αγάπη και την σημασία της στη ζωή μας μιας και αυτό πρεσβεύει ο χριστιανισμός. Φροντίστε το κλίμα του σπιτιού να είναι γιορτινό και το παιδί να εισπράττει την αγάπη και την φροντίδα σας.

Στη συνέχεια, σας επισυνάπτουμε ένα Padlet με τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και αναφορές στις καλές Τέχνες , ένα Padlet της κας Τρυπάκη με σχετικά παιδικά βίντεο, έθιμα, παιχνίδια, κατασκευές καθώς , ανάλογο Sway συνάδελφου νηπιαγωγού και σχετικό ηλεκτρονικό βιβλίο.

Καλό Πάσχα!

Πάσχα1

Πάσχα2

Πάσχα 3

Μοιραστείτε το