ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ Π.Σ.Δ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
  • 0 comments

θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, ότι μπορούν να φροντίσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή». Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf 

Δείτε σχετικές οδηγίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

Η εγγραφή αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ψηφιακές τάξεις ασύγχρονης εκπαίδευσης για την περίπτωση που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και για να έχετε επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας e-me με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα δημιουργήσουν το/τα ψηφιακό/α τμήμα/τμήματα στην πλατφόρμα e-me και θα προσκαλέσουν σε αυτές τους/τις μαθητές/τριες με βάση τα ονόματα χρήστη (usernames) που θα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου  [email protected]   συμπεριλαμβάνοντας  το όνομα και την τάξη του μαθητη/τριας.

 Οι μαθητές στη συνέχεια θα αποδεχτούν τις  προσκλήσεις  και αυτομάτως εντάσσονται στο αντίστοιχο ψηφιακό τμήμα του/των εκπαιδευτικών.

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

·         Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

·         Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας, τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε από το σχολείο.

·         Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

·         Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Επίσης, το σχολείο μπορεί να δημιουργήσει και να διαχειριστεί μαθητικούς λογαριασμούς.

Για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα. Κατεβάστε το έντυπο γονικής συναίνεσης  επίσης στη σελίδα, https://register.sch.gr/students/docs.php).

Ακολουθεί ένας βασικός οδηγός για την εγγραφή των μαθητών στίς ψηφιακές τάξεις (κυψέλες) της πλατφόρμας e-me.

Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Μοιραστείτε το