28/3/2020 Ενημέρωση για την ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ εκπαίδευση
  • 0 comments

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί από την προσπάθειά σας να εγγραφούν οι μαθητές μας στο Π.Σ.Δ. το πλήθος των εργασιών δημιουργεί συνεχόμενα προβλήματα σύνδεσης. Το ίδιο παρατηρείται και στην πλατφόρμα e-me στην οποία οι εκπαιδευτικοί μας προσπαθούν να δημιουργήσουν ψηφιακές τάξεις. Το Υπουργείο εργάζεται πάνω σε αυτό τον τομέα ώστε να βρεθεί μια λύση.

Αν έχουμε κάποια νεώτερη εξέλιξη θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας.

Παρακάτω βλέπετε τις οδηγίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να μπουν στην πλατφόρμα  e-me, και στις ψηφιακές τάξεις που θα δημιουργηθούν.

Με την έναρξη της Εξ αποστάσεως διδασκαλίας χρησιμοποιήσαμε την ιστοσελίδα μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα. Επειδή όμως, αυτός ο τρόπος φέρνει ένα υπέρογκο φόρτο εργασίας για τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί για την ερχόμενη βδομάδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στις διευθύνσεις που μας έχετε δηλώσει). Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δοθούν από τους δασκάλους των τάξεων. Στην ιστοσελίδα μας θα συνεχίσουμε να αναρτούμε υλικό γενικότερου ενδιαφέροντος προκειμένου να κάνουμε τη διαβίωσή μας στο σπίτι ευκολότερη και δημιουργικότερη.

Επιπρόσθετα ενημερωθήκαμε ότι από τη Δευτέρα 30/3/2020 και ώρα 10πμ θα λειτουργεί ειδική τηλεοπτική ζώνη εξ αποστάσεως μαθημάτων στην ΕΤ2 . Σχετικά με το πρόγραμμα εκπομπών μπείτε στο http://dipe-v-ath.att.sch.gr/ .

Επίσης,

Οι γονείς που δεν έχουν εγκατεστημένο στον Η/Υ τους το Micrososft Office ώστε να ανοίγουν τις εργασίες που είναι στο word μπορούν να πάνε στην παρακάτω διεύθυνση https://el.libreoffice.org/download/ και να κατεβάσουν το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα LibreOffice και χρησιμοποιώντας το LibreWriter να τα ανοίξουν.

Οι γονείς που δεν έχουν εγκατεστημένο στον Η/Υ το Acrobat Reader ώστε να ανοίγουν τα PDF αρχεία θα πρέπει να πάνε στην παρακάτω διεύθυνση  https://get.adobe.com/reader/  και να το κατεβάσουν.

Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δούκας Αλβανός

Μοιραστείτε το