ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Ε’ & ΣΤ’ ΤΑΞΗ
  • 0 comments

Γεια σας αγαπημένα μου παιδιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να άλλαξε η ζωή όλων μας μέσα σε 15 μέρες, αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί στο σχολείο μας. Γι’ αυτή την περίοδο που διανύουμε,  όλα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Στα εικαστικά, πάντα απολάμβανα την αστείρευτη ενέργειά σας καθώς δημιουργούσατε. Μία μόνο ώρα την εβδομάδα, και τρέχαμε να προλάβουμε να τελειώσουμε πριν χτυπήσει το κουδούνι. Τώρα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μέσα στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά υλικά, και  μέσα από το διαδίκτυο να μπούμε στο μαγικό κόσμο της τέχνης.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ που έχουμε στο σπίτι
Τα μπλοκ ζωγραφικής και τα κουτιά σας με όλα τα υλικά βρίσκονται στο σχολείο. Θα ήθελα αρχικά να περιηγηθείτε στο σπίτι για να βρείτε υλικά που υπάρχουν και θα χρησιμεύσουν στο μάθημά μας. Στην κασετίνα σας, 1 μολύβι, γόμα και ξύστρα σίγουρα θα υπάρχουν. Χαρτί φωτοτυπικού, πιστεύω πως οι περισσότεροι θα βρείτε. Να ελπίζω για χρώματα? ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους? Ίσως και κάποιο ψαλίδι και χάρακα? Για αρχή, θα σας δώσω μια άσκηση που την έχουμε κάνει και στο σχολείο και θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστα υλικά.

Άσκηση συναισθημάτων – πρόσωπα

  1. Θα ήθελα να κοιτάξετε το πρόσωπό σας σε ένα καθρέπτη, και να παίρνετε διαφορετικές πόζες, αλλάζοντας την έκφρασή σας κάθε φορά. Εκφράσεις χαράς, λύπης, θυμού, οργής, έκπληξης, ντροπής,  φόβου κ.α.
  2. Σας έχω στείλει κάποιες ενδιαφέρουσες εικόνες, και ένα σχέδιο, όπου σε ένα χαρτί Α4, έχω σχεδιάσει αρχικά 6 αυγά, που είναι το σχήμα του κεφαλιού. Στη συνέχεια έβαλα τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα, ανάλογα με την έκφραση που ήθελα να έχει κάθε φορά. Μετά σχεδίασα τα μαλλιά και το λαιμό. Έχουμε κάνει στην  τάξη παρόμοια άσκηση, οπότε πιστεύω δε θα δυσκολευτείτε.
  3. Σε ένα λευκό χαρτί, προσπαθήστε να σχεδιάσετε πρόσωπα με διαφορετικές εκφράσεις, όπως το παράδειγμα που σας έχω στείλει. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι χαρτί, μολύβι και γόμα. Όποιος θέλει μπορεί να το χρωματίσει μετά.

Η Δασκάλα των εικαστικών,
Φανή Δαμιανάκη

(Σημείωση για τα αρχεία – εικόνες: κάνετε κλικ στη λήψη και στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και μετά “αποθήκευση εικόνας ως”/”save image as” για την αποθηκεύσετε σε φάκελο του υπολογιστή σας)

Μοιραστείτε το