ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Γ’ & Δ’ ΤΑΞΗ
  • 0 comments

Αγαπημένα μου παιδιά, σας καλωσορίζω στη νέα μας ηλεκτρονική τάξη μαζί με τους γονείς σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να άλλαξε η ζωή όλων μας μέσα σε 15 μέρες, αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξαναδώ τα προσωπάκια σας στο αγαπημένο μας σχολείο. Τώρα όμως, που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι, μπορούμε να διαθέσουμε πολύ περισσότερο χρόνο σε δημιουργική ζωγραφική και κατασκευές και να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της τέχνης μέσα από τον υπολογιστή μας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ που έχουμε στο σπίτι
Τα μπλοκ ζωγραφικής και τα κουτιά σας με όλα τα υλικά βρίσκονται στο σχολείο. Θα είναι πολύ χρήσιμο και στο σπίτι, να βάλετε σε ένα κουτί όλα τα υλικά που θα χρησιμεύσουν στο μάθημά μας. Μολύβι, γόμα και ξύστρα. Από χρώματα, πιστεύω πως έχετε ξυλομπογιές και μαρκαδόρους. Ίσως κάποιοι να έχετε και κηρομπογιές ή λαδοπαστέλ. Καλό είναι να έχετε και ένα ψαλιδάκι και κόλλα. Αν δεν έχετε κάποιο μπλοκ ζωγραφικής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε χαρτί φωτοτυπικού Α4. Για αρχή, θα σας δώσω μια πολύ διασκεδαστική άσκηση.

Άσκηση συναισθημάτων – emojicons
Σας έχω στείλει εικόνες με τα γνωστά σας emojicons, και 2σχέδια, σε χαρτί Α4. Στο 1ο, έχω σχεδιάσει 12 προσωπάκια. Στη συνέχεια έβαλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα πρόσωπα, ανάλογα με την έκφραση που ήθελα να έχει κάθε φορά. Αλλάζοντας έκφραση το κάθε προσωπάκι, αλλάζουν τα μάτια, τα φρύδια και το στόμα.

Στο 2ο σχέδιο που σας έστειλα, υπάρχουν 12 άδεια προσωπάκια για να τα ζωγραφίσετε. Εάν δεν έχετε δυνατότητα να το εκτυπώσετε, σε ένα λευκό χαρτί, προσπαθήστε να σχεδιάσετε κυκλάκια. Με το μολύβι σας, σχεδιάστε διαφορετικές εκφράσεις, όπως το παράδειγμα που σας έχω στείλει. Τί χρώμα θα βάλετε σε κάθε εκφρασούλα? Η επιλογή είναι δική σας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι χαρτί, μολύβι και γόμα, ξυλομπογιές και μαρκαδόροι.

Η Δασκάλα των εικαστικών,
Φανή Δαμιανάκη

(Σημείωση για τα αρχεία – εικόνες: κάνετε κλικ στη λήψη και στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και μετά “αποθήκευση εικόνας ως”/”save image as” για την αποθηκεύσετε σε φάκελο του υπολογιστή σας)

Μοιραστείτε το