Ξεκινάμε!!!
  • 0 comments

Αγαπημένα μου παιδιά,

Σας καλωσορίζω στην καινούργια μας ηλεκτρονική «τάξη», για όσον καιρό χρειαστεί να είμαστε μακριά. Μαζί θα ανακαλύψουμε έναν νέο κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας που θα μας βοηθήσει να επικοινωνούμε, να κάνουμε επαναλήψεις σε ό,τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα και να απασχολούμαστε δημιουργικά με εργασίες και παιχνίδια. Για όλες τις εργασίες καθώς και οτιδήποτε αναρτάται στην «τάξη» μας θα δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες, ώστε να διευκολυνθείτε στην ολοκλήρωσή τους.

Η  αυριανή Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, τόσο Εθνική, όσο και θρησκευτική, αφού γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του Χριστού που ανακοίνωσε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στη Μαρία.

            Στο βιβλίο της Γλώσσας (β΄ τεύχος) μπορείτε να διαβάσετε τις σελίδες 40-41 και να μάθετε απέξω τα αποσπάσματα από τον εθνικό μας ύμνο του Διονυσίου Σολωμού και από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες. Παρακάτω θα βρείτε ένα μικρό σταυρόλεξο, καθώς και δύο αρχεία με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Το πρώτο περιλαμβάνει ζωγραφισμένες εικόνες, ενώ το δεύτερο τις ίδιες εικόνες χωρίς χρώμα. Μπορείτε να  λύσετε το σταυρόλεξο, και έπειτα να επιλέξετε, να εκτυπώσετε και να ζωγραφίσετε όποιες εικόνες επιθυμείτε.

Αυτές τις ημέρες όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτοφανείς καταστάσεις που θα χρειαστεί υπομονή, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για να τις αντιμετωπίσουμε. 

Για ό,τι χρειαστείτε θα είμαι δίπλα σας και θα σας βοηθάω σαν να ήμασταν κοντά!  

Με εκτίμηση,

Η δασκάλα σας,

Έλσα Κοσμαΐδου

Μοιραστείτε το