Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  • 0 comments

Αγαπητοί γονείς,

 σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε     για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως Εκπαίδευση μέσα από  πλατφόρμα που θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός για την δημιουργία  ψηφιακού τμήματος.

Παρακαλούμε πολύ λοιπόν, να μεριμνήσετε για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).  Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες .Δείτε σχετικές οδηγίες κάνοντας κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf (προσοχή, αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα σύνδεσης, λόγω φόρτου των συστημάτων, δοκιμάστε κάποια άλλη ώρα).

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα δημιουργήσουν το/τα ψηφιακό/α τμήμα/τμήματα στην πλατφόρμα επιλογής τους (e-me ή e-class) και θα προσκαλέσουν σε αυτές τους/τις μαθητές/τριες με βάση τα ονόματα χρήστη (usernames) που θα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου  [email protected]  συμπεριλαμβάνοντας  το όνομα και την τάξη του μαθητη/τριας.

 Οι μαθητές στη συνέχεια θα αποδεχτούν τις  προσκλήσεις  και αυτομάτως εντάσσονται στο αντίστοιχο ψηφιακό τμήμα του/των εκπαιδευτικών.

Σημείωση: Τον Αριθμό μητρώου που ζητά η σχετική φόρμα θα τον βρείτε από προηγούμενο έλεγχο του παιδιού . Στους μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης θα τον αποστείλουμε εμείς.

Παράλληλα, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας και  την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους,

Ο Διευθυντής του σχολείου

Δούκας Αλβανός

Μοιραστείτε το