Ενημέρωση για την Εποχική Γρίπη
  • 0 comments

Παρακαλώ πολύ ενημερωθείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο για την εποχική γρίπη.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τα παιδιά στο σχολείο , όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εκτεθειμένα σε μικρόβια και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και  να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, ιδιαίτερα στο χώρο της τουαλέτας. Εμείς προσπαθούμε να τα εκπαιδεύσουμε και να διατηρούμε τους χώρους καθαρούς τηρώντας τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.  Θα σας παρακαλέσω όμως, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους παρακάτω τομείς:

Ατομική υγιεινή

Τακτικό και σωστό πλύσιμο χεριών και περιποίηση νυχιών- συχνό ντουζ- τακτικό βούρτσισμα δοντιών- τακτικό πλύσιμο προσώπου- καθάρισμα αυτιών (εξωτερικά)- καθαρές κάλτσες και άνετα παπούτσια- συχνός έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής- εκμάθηση φταρνίσματος στο εσωτερικό του αγκώνα –χρήση χαρτομάντιλου- 2η μπλούζα για τη γυμναστική κ.λπ.

Ψείρες

Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει κολλήσει ψείρες θα πρέπει να απευθυνθείτε στο φαρμακοποιό σας και να σας δώσει κάποιο ειδικό σαμπουάν ή λοσιόν για να τις καταπολεμήσετε. Οι ψείρες μεταφέρονται και δεν έχουν καμία σχέση με την καθαριότητα. Το σχολείο θα ενημερώσει τους γονείς, αν παρατηρηθούν κάποια κρούσματα, ώστε να υπάρξει από το σύνολο του πληθυσμού προληπτική αντιμετώπιση.

Γρίπη / Κοινό κρυολόγημα/Μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα

Το σχολείο εντείνει την επαγρύπνησή του, σε σχέση με μια σειρά μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα που, όπως είναι γνωστό, αφενός ευνοούνται από το συνωστισμό των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και αφετέρου, από τις καιρικές συνθήκες που χειροτερεύουν, κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα. Προς όφελος όλων των μαθητών και του προσωπικού, οι γονείς θα πρέπει να κρατούν στο σπίτι τους μαθητές με: πυρετό, εμετό και / ή διάρροια, εξανθήματα άγνωστης προέλευσης ή οποιαδήποτε ασθένεια που παρεμποδίζει τη μαθησιακή λειτουργία.

ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΕΤΟ, ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ/Η ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ενημερώστε το σχολείο αμέσως εάν το παιδί σας εμφανίσει μια μεταδοτική ασθένεια. Εάν το παιδί σας πρέπει να περιορίσει τις δραστηριότητές κατά την επιστροφή του στο σχολείο μετά από μια ασθένεια, παρακαλούμε να στείλετε ένα σημείωμα στο δάσκαλο της τάξης με όλα τα κατάλληλα στοιχεία και τη διάγνωση του γιατρού με πιθανές οδηγίες.

Ευχαριστώ πολύ,

Ο Διευθυντής του σχολείου

Μοιραστείτε το