Το “κέντρο της γης”
  • 0 comments

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την τάξη μας, επισκεφθήκαμε το «Κέντρο της Γης», ένα χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που βρίσκεται στο πάρκο Τρίτση. Σε αυτό το χώρο ήρθαμε σε επαφή μ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας.
Φτάνοντας αντικρίσαμε ένα καταπράσινο τοπίο. Οι υπεύθυνοι του κέντρου μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Παίξαμε και γελάσαμε μαζί τους. Συζητήσαμε για τα φυτά και τα ζώα του οικοσυστήματος και για τις σχέσεις που αναπτύσσονται σ’ αυτά. Είδαμε από κοντά τα πανέμορφα άλογα ιππασίας και εντοπίσαμε στα γειτονικά δέντρα αρκετούς από τους πολύχρωμους παπαγάλους που αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα. Μάθαμε για την προέλευση των τροπικών αυτών πουλιών.
Επισκεφθήκαμε τον υπέροχο λαχανόκηπο και γνωρίσαμε τα εποχιακά φυτά που καλλιεργούνται. Μας έκανε εντύπωση η κλασική μουσική που ακουγόταν σ’ όλο τον καλλιεργήσιμο χώρο γιατί έτσι αναπτύσσονται γρηγορότερα τα φυτά. Είδαμε δηλητηριώδεις κάκτους, αλόη, λιμνούλες με νούφαρα και βατράχια να πλέουν ανέμελα πάνω τους.
Ενημερωθήκαμε για τη βιολογική καλλιέργεια , την παραγωγή γευστικών και υγιεινών προϊόντων , την κομποστοποίηση και τον εμπλουτισμό του εδάφους.
Μάθαμε ότι ο χώρος αυτός και ο πύργος που σώζεται ήταν κάποτε εξοχικό του βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας , οι οποίοι έζησαν τον 19ο αιώνα.
Φεύγοντας για το σχολείο, ήμασταν όλοι ικανοποιημένοι από την ξενάγηση και τη γνωριμία με το χώρο αυτό.
Ραφαέλα Δήμα
Χριστιάνα Μποτωνάκη
Μελίνα Χουγιάζου
Αρμάντο Κατσόρι

Μοιραστείτε το