ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • 0 comments

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Δευτέρα 03/11/2014

Αγαπητοί γονείς,

Το Δ.Σ , σας ενημερώνει ότι, όρισε  ως ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, την 5η Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 06:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Στην γενική συνέλευση θα παρουσιαστούν οι προτάσεις, οι γενικότεροι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης, του συλλόγου για τα επόμενα δύο έτη που είναι και η θητεία του νεοσύστατου Δ.Σ.

Επιγραμματικά θα θέλαμε να σας θέσουμε τις ενότητες της συζήτησης που έχει επιλέξει το Δ.Σ.

  • Οργάνωση της δομής του συλλόγου. Νομιμοποίηση του συλλόγου και εκλογή εξελεγκτικής επιτροπής.
  • Επικοινωνία συλλόγου και γονέων. Μέσα από την προσωπική επαφή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), το email του συλλόγου μας και από την νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας.
  • Εθελοντισμός. Αναζήτηση και μέσα από το σύνολο των γονέων για ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με το επάγγελμά τους στο σχολείο μας.
  • Η σχέση του παιδιού μέσα στο σχολείο . Δράσεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο τη δημιουργία, την διασκέδαση και την αγάπη των παιδιών για το σχολείο.
  • Σχέση του συλλόγου με το Δήμο και την διδακτική κοινότητα. Διεκδίκηση από το Δήμο κονδυλίων που θα αφορούν ανάγκες του σχολείου μας.
  • Ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο του σχολείου.
  • Κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου μας.
  • Παρουσίαση προϋπολογισμού του συλλόγου μας, οικονομικοί πόροι.
  • Συνεργασίες με άλλα σχολεία και σύνδεση δημοτικού – νηπιαγωγείου και γυμνασίου.

Αγαπητοί γονείς στην τελευταία Γενική Συνέλευση όπως και στις εκλογές υπήρξε μια αρκετά καλή συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. ‘Ίσως να είναι μία πολύ καλή αρχή . Δεν πρέπει όμως να είμαστε ικανοποιημένοι όταν οι μισοί , ίσως και παραπάνω γονείς δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις για τα θέματα του  σχολείου . Γι αυτό το λόγο εμείς σαν μέλη του νεοσύστατου Δ.Σ. θέλουμε να εγκαινιάσουμε μία νέα επαφή και μία νέα επικοινωνία με τους γονείς με στόχο να γίνουν όλοι ενεργά μέλη αυτής της προσπάθειας. Σας προσκαλούμε όχι απλά να έρθετε να δώσετε το παρόν αλλά συμμετάσχετε ενεργά με τις ιδέες σας και να γίνετε αρωγοί με τις πράξεις σας ενός κοινού οράματος για ένα διαφορετικό σύγχρονο σχολείο που αρμόζει στα παιδιά μας  σε αυτή την φάση της ζωής τους . Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για αυτά. Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή των παιδιών μας αναμφισβήτητα είναι το σχολείο. Τόσο ως γνώση όσο και ως καθημερινότητα. Πολλές φορές μέσα από την δική μας καθημερινότητα αγνοούμε τα προβλήματα ενός σχολείου. Δεν γνωρίζουμε καν το περιβάλλον που βιώνει καθημερινά το παιδί και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα σε αυτό. Πιστεύουμε ότι αξίζει το κόπο όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε στο μέτρο του δυνατού αυτή τη καθημερινότητα τους και να την κάνουμε όσο μπορούμε πιο ευχάριστη. Δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε κανένα αλλά είμαστε για να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Με αυτό το σκεπτικό θα θέλαμε να σας καλέσουμε σε μία δημιουργική συνάντηση με επίκεντρο τη ψυχή του σχολείου μας τα παιδιά. Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή.

                                                                                                                    Με Εκτίμηση

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Το Δ.Σ.

Μοιραστείτε το