Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Φεβρουάριος)
  • 0 comments

safenet

Μπορείτε να διαβάσετε ποιήματα μαθητών του σχολείου μας για το σκοπό αυτό εδώ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το Διαδίκτυο είναι θετικό για τα παιδιά – όχι μόνο για online εκπαίδευση, αλλά ως ένα μέρος για να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Είτε το κάνουν για εργασία είτε παίζοντας, θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν με ασφάλεια, να δημιουργήσουν θετικές σχέσεις και να αντιμετωπίσουν τους διαδικτυακούς κινδύνους.

Το Διαδίκτυο είναι ένας θαυμαστός κόσμος, όπου όλοι μπορούν να μάθουν απ’ όλους. Οι τεχνολογικά ενήμεροι νέοι μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους να χειρίζονται τις νέες τεχνολογίες, ενώ οι γονείς και οι παππούδες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ώστε οι νεότεροι να προσέξουν τις παγίδες στο Διαδίκτυο όταν «σερφάρουν». Αυτό είναι και το μήνυμα του φετινού σποτ για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, στις 5 Φεβρουαρίου, με κεντρική θεματική τη σύγκλιση των γενεών και με το σύνθημα “Connect with respect” (Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο για γονείς)

Κάνοντας κλικ στις υπογραμμισμένες λέξεις μπορείτε να πάρετε μέρος σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για ένα ασφαλές διαδίκτυο.

Επίσης στην ιστοσελίδα που ανοίγει κάνοντας κλικ στο υπογραμμισμένο κείμενο υπάρχει επιπρόσθετη ενημέρωση για το θέμα καθώς και παιχνίδια για τους μικρούς μαθητές αλλά και για γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Μερικές ακόμη χρήσιμες ιστοσελίδες είναι και οι παρακάτω:

  • http://www.cyberkid.gov.gr/
    Mια πρωτοβουλία για τους γονείς και τα παιδιά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

 

  • http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,97846&_dad=portal&_schema=PORTAL
    Η ιστοσελίδα Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο χώρο «Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… σκέψου πιο προσωπικά!» υπάρχουν τέσσερις ενημερωτικές ενότητες, όπου θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές, αλλά και κουίζ γνώσεων και βίντεο που θα σας βοηθήσουν να μάθετε διασκεδάζοντας πώς να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο με ασφάλεια.

 

 

 

 

To παιχνίδι είναι μέρος του  προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης
“Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά μαζί με τα παιδιά”
Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και της προστασίας τους από κάθε είδους βία.

Μοιραστείτε το