Επανασύσταση και λειτουργία ΕΔΕΑΥ
  • 0 comments

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ                                        19/1/2017

 

Αγαπητοί γονείς,

Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης  έχει επανασυσταθεί και λειτουργεί Σχολικό Δίκτυο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και σε πέντε σχολικές μονάδες αντίστοιχη ΕΔΕΑΥ σύμφωνα με το Νόμο 4125/30-1-2013 και Υ.Α. 315/12-2-2014 και 599/16-12-2016.

Η κάθε ΕΔΕΑΥ ( που αποτελείται από το διευθυντή του σχολείου -με αναπληρωτή τον υποδιευθυντή- την εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης, μια κοινωνική λειτουργό και μια ψυχολόγο) , αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και έχει στόχο τη διεπιστημονική ενίσχυση του σχολείου και του εκπαιδευτικού  με την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης και επιπρόσθετων συμπληρωματικών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της κοινής εκπ/σης.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. έχει, σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 39, παράγραφο 4ε του Ν. 4125/2013 τις εξής αρμοδιότητες:

α) Διενεργεί αξιολόγηση για τη διάγνωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του σχολικού δικτύου.

β) Διαμορφώνει πρόγραμμα διαφοροποιημένης διδασκαλίας για μαθητές με διαπιστωμένη δυσκολία μάθησης ή και συμπεριφοράς σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης στην οποία φοιτά ο μαθητής.

γ) Πραγματοποιεί συνεργατική διεπιστημονική αντιμετώπιση των δυσκολιών του μαθητή μέσα στη γενική σχολική τάξη  με τα μέσα και τους πόρους που είναι διαθέσιμοι στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα για επιπρόσθετες παρεμβάσεις και παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη από ειδικές δημόσιες εξωσχολικές Υπηρεσίες.

δ) Συντονίζει και παρακολουθεί τις δράσεις κοινωνικής στήριξης του μαθητή και της οικογένειάς του και συνεργάζεται με τις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους αρμόδιους Φορείς.

ε)Παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ όταν συνεχίζουν, παρά την υποστήριξη στο σχολείο τους, να έχουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον.

στ)Εφαρμόζει το Ατομικό Τριμηνιαίο Πρόγραμμα Διεπιστημονικής και Διαφοροποιημένης Υποστήριξης του μαθητή καθώς και τις οδηγίες ή το Εξατομικευμένο Πρόγραμμα που προτείνονται από το ΚΕΔΔΥ στην περίπτωση που ο μαθητής έχει ήδη γνωμάτευση.

Στα πλαίσια των παραπάνω δεδομένων, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι απαραίτητη η αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία σας, αν χρειαστεί, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς με την κα Τσιάπου Ματίνα (κοινωνική λειτουργό) και την κα Νίκα Σωτηρία (ψυχολόγο) οι οποίες θα παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου μας κάθε Δευτέρα (8:30-13:30), κατόπιν συνεννόησης.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή ενημέρωση παρακαλώ απευθυνθείτε στο διευθυντή του σχολείου ή στην εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης.

 

Από τη Δ/νση

Μοιραστείτε το