Έκθεση Ζωγραφικής
  • 0 comments

penyΣτις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ώρα 7:30μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Πένυς Κωνσταντίνου με θέμα «Διάλογος».

Ο διάλογος, στηριζόμενος στο λόγο, αποτελεί μέσο έκφρασης ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ενώ ως κοινωνική και πνευματική αξία, διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του ατόμου. Όσο κι αν φαντάζει περίεργο, ένα βασικό συστατικό του διαλόγου μπορεί να είναι και η διαφωνία, που κορυφώνει την αντιπαράθεση των απόψεων, αλλά οδηγεί σε νέους δρόμους, διακρίνοντας τον από μια απλή συνομιλία.

Η εικαστικός Πένυ Κωνσταντίνου κατορθώνει στα έργα της να αποτυπώσει διαλόγους μέσα από σύγχρονες εικόνες, προερχόμενες από την τέχνη των δρόμων έως την ποπ κουλτούρα. Ταυτόχρονα οι εικόνες της, υιοθετώντας εφήμερα στοιχεία, στιγμιότυπα της Ιστορίας της Τέχνης, αλλά και προσωπικές της εμμονές, συνδιαλέγονται σε ένα νέο χώρο και χρόνο, που νοηματοδοτεί και επαναπροσδιορίζει εκ νέου το λόγο της ύπαρξής τους, παραθέτοντας τη δική τους αλήθεια, ίσως και τη δική μας.

Η μικτή τεχνική, οι ρεπουλίνες σε καμβά, οι αναφορές της στον εξπρεσιονισμό, τον κυβισμό, την αφαίρεση και σε άλλα κινήματα, δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από τις βασικές προϋποθέσεις ενός διαλόγου, που εξασφαλίζει την αλληλουχία των απόψεων, τη δυνατότητα πειθούς σε περίπτωση διαφωνιών αλλά και την ευστροφία και δυναμικότητα, που χαρακτηρίζουν τα έργα της.

Η ιστορικός τέχνης Ελένη Ζυμαράκη – Τζώρτζη σημειώνει: «Οι σαγηνευτικές χωροχρονικές συνθέσεις της Πένυς Κωνσταντίνου, αυτά τα αινιγματικά κολλάζ με την παιγνιώδη όψη και το δυσμέτρητο βάθος, είναι το έντιμο αποτέλεσμα της προσωπικής της αναμέτρησης με τα φαντάσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η θέασή τους κεντρίζει την ψυχή, αντηχεί κι επαναφέρει στο συνειδητό αλήθειες που υπήρξαν επικαλυμμένες, παραγνωρισμένες, απωθημένες…»

Τοποθεσία: Εικαστικές Αναζητήσεις, Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα

Ημερομηνίες:
Εγκαίνια: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015, ώρα 7:30 μ.μ.
Διάρκεια: 3 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Πρωί: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00-15:00
Βράδυ: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7221556

 

Μοιραστείτε το