Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
  • 0 comments

Πρεσβευτές Ασφαλούς Διαδικτύου (κάνε κλικ) Την Παρασκευή 6/2/15 το σχολείο μας, που είναι πρεσβευτής για ένα ασφαλές διαδίκτυο, πραγματοποίησε στην αίθουσα τελετών, εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Καλεσμένη μας η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β΄Δ/νσης  Αθήνας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κα Σιαφαρίκα Ευαγγελία η οποία είχε την ευκαιρία για κάποιες βιωματικές δράσεις με τους μαθητές μας.
Παράλληλα μαθητές της Στ΄ τάξης παρουσίασαν σχετική έρευνα που διενήργησαν το προηγούμενο διάστημα στους μαθητές της Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄ ,σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό ΤΠΕ κα Μπακιρτζή κι εξέθεσαν τα συμπεράσματά τους.
Κατόπιν, παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης με την επιμέλεια της επ/κού μουσικής κας Παντελαίου σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι με τίτλο: «Διαδίκτυο θες».
Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν ένα σύντομο σχετικό βίντεο με θέμα: «Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο» κι ακολούθησε γόνιμη συζήτηση. Έπειτα πήραν μέρος σε ένα κουίζ που αφορούσε γνώσεις των μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Τέλος, δόθηκαν από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα βραβεία και οι έπαινοι που αφορούσαν τη δημιουργία αφίσας για ένα ασφαλές διαδίκτυο.
Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους και για την όμορφη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Την Τρίτη 10/2/15 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκόβρυσης-Πεύκης τη θεατρική παράσταση « Η Φάρμα του Διαδικτύου» και να παρουσιάσουν στους υπόλοιπους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση το τραγούδι «Διαδίκτυο Θες».

Έρευνα Safer internet

Νικητές Διαγωνισμού Αφίσας

Τραγούδι: Διαδίκτυο θες

Μοιραστείτε το