Λίγα λόγια για την Αγία Γραφή
  • 0 comments

Λίγα λόγια για την Αγία Γραφή (αποσπάσματα από εργασίες μαθητών του ΣΤ2)

 

αγια γραφη 2
Η Αγία γραφή(Βίβλος) είναι για τους χριστιανούς το σύνολο των βιβλίων που γράφτηκαν από ευσεβείς άνδρες με την έμπνευση και την καθοδήγηση του Αγίου πνεύματος. Είναι το θρησκευτικό βιβλίο της ανθρωπότητας που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 1600 γλώσσες και που καθοδηγεί τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι το αγαπούν και το εμπιστεύονται.
Περιέχει 66 βιβλία που έχουν γραφεί από 44 συγγραφείς στη διάρκεια 1500 ετών και χωρίζεται σε δύο μέρη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη (παλιά και νέα συμφωνία του Θεού με τον άνθρωπο).Τα 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκαν από το 1400 π.Χ.- 400π.Χ. και τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης από το 50 μ.Χ.-100 μ.Χ.
Σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη ο Θεός έδωσε την Αγία Γραφή για να φωτίσει , να καθοδηγήσει και να σώσει τον άνθρωπο. Ονομάζεται «Αγία» επειδή μιλάει για το Θεό και λέγεται «Γραφή» γιατί στη θεολογική γλώσσα έτσι χαρακτηρίζουμε ένα κείμενο ή μια συλλογή κειμένων. Έτσι για τους χριστιανούς η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού.
Καπετανέλης Νίκος, Καρβούνης Δημήτρης, Ντούνης Δημήτρης, Φιλιππίδης Αναστάσης, Αναγνωστοπούλου Μαρία, Γαμπιεράκη Θεοδοσία, Ευσταθοπούλου Σπυριδούλα , Κουτσοχέρα Θάλεια, Μποτωνάκη Χριστιάνα, Χουγιάζου Μελίνα

Μοιραστείτε το